Дани јабуке

Дана 20. октобра обележили смо ''Дан јабуке'' у централном одељењу ''Милован Видаковић'' у Сопоту, у огранку у Раљи, огранку ''Љубивоје Гајић'' у Малом Пожаревцу и ''Брана Аксентијевић'' у Рогачи. У програму су учествовали ученици од 1. до 4. разреда из основних школа са територије општине Сопот, као и млади са посебним потребама из удружења ''Брига о деци'' Сопот. Деца су уз дружење и цртање на креативан начин представила јабуку.

Опширније...

Дечије недељa

Поводом ''Дечије недеље'' дружили смо се у огранку ''Љубивоје Гајић'' у Малом Пожаревцу са предшколцима, који су у библиотеци организовали маскенбал ''Михољско лето''. Прваци из ОШ ''Милорад Мића Марковић'' су се упознали шта је то библиотека, шта ради библиотекар и како да позајме књигу, док су ученици из исте школе учили како се користе енциклопедије.

Опширније...

Међународни дан писмености и Дане европске баштине обележили

Међународни  дан писмености и Дане европске баштине обележили смо са ученицима у библиотеци ''Љубивоје Гајић'' у Малом Пожаревцу.
У оквиру програма Дани европске баштине у библиотеци су организовани часови са ученицима 2. 4. и 7. разреда из истуреног одељења ОШ ''Милорад Мића Марковић'', на тему културне баштине и важности њеног очувања, разговарало се о културном наслеђу нашег краја.
     

Опширније...

ДАНИ МИЛОВАНА ВИДАКОВИЋА 2015

Ове године по двадесети пут одржана је манифестација''Дани Милована Видаковића'' у организацији Библиотеке града Београда, одељења Библиотеке ''Милован Видаковић'', ГО Сопот и Црквене општине Неменикуће.

Опширније...

Награда ГО Сопот Библиотеци града Београда

Златну плакету општине добила је Библиотека града Београда за допринос неговању културе и културне традиције кроз манифестацију ''Дани Милована Видаковића'', која траје 20 година.

 

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА 2015

У библиотеци смо 29. маја одржали општинско такмичење ''Читалачка значка'' са ученицима ОШ ''Јелица Миловановић'' из Сопота и ''Цана Марјановић'' из Раље.Ученици су представили своје радове, а најбоље смо наградили књигама.

Опширније...

ДАН ДЕЧЈЕ КЊИГЕ

Дан дечије књиге обележили смо са предшколцима и првацима уз Андерсенове бајке. У Сопоту смо са предшколском и старијом групом читали Андерсенову бајку ''Ружно паче'' и разговарали о њој. Малишани су илустровали ову бајку, а изложба је постављена у вртићу. Програм је водила колегиница Ивана Теноди Обрадовић, библиотекар.
Колегиница Катарина Миош је у Рогачи обележила овај дан са првацима из ОШ ''Јелица Миловановић''. Прочитане бајке су малишани илустровали.

Опширније...

ПРОЛЕЋНО УСКРШЊЕ МАШТАРИЈЕ - РОГАЧА

Предшколци у Рогачи пролећно-ускршње маштарије обележили су маштовитим радовима на тему пролећа и Ускрса. Радови су били изложени у вртићу, где је колегиница Катарина Миош одабрала најкреативније радове који су награђени сликовницама.

Опширније...

ПРОЛЕЋНО УСКРШЊЕ МАШТАРИЈЕ - МАЛИ ПОЖАРЕВАЦ

И у огранку у Малом Пожаревцу у сусрет Ускрсу и пролећу приређен је програм са предшколцима. Изложбу шарених ускршњих јаја и цртежа пратила је песма и игра.

Опширније...

ПРОЛЕЋНО УСКРШЊЕ МАШТАРИЈЕ - СОПОТ

У централној библиотеци у Сопоту дочекали смо пролеће и Ускрс са малишанима из ПУ ''Наша радост'', Изложбу цртежа предшколци су пропратили пригодним песмама и игром. Најбоље радове наградили смо књижицама.

Опширније...

ПРОЛЕЋНО - УСКРШЊЕ МАШТАРИЈЕ - Раља

Као и сваке године и ове смо обележили долазак пролећа и предстојеће Ускршње празнике у огранку у Раљи, са предшколцима из вртића ''Лептирић''. Уз изложбу радова малишани су поздравили овај радостан празник песмом и игром.

Опширније...

Општинска смотра рецитатора у библиотеци Милован Видаковић

Дана 23.03.2015.године одржана је Општинска смотра рецитатора коју је организовала Библиотека ''Милован Видаковић'' у Сопоту. На смотри је у све три категорије (млађи, средњи и старији узраст) учествовало 32 такмичара. Стручни жири су чинили проф. Живка Цица Мричић, представник ГО Сопот за културу и образовање, Миле Јовановић, наставник српског језика и Драгана Лалић, студент књижевности донео је одлуку да општину Сопот на градском такмичењу у Београду предтављају :
 
 

 

Опширније...

Реновирана библиотека у Раљи

 

Међу првим посетиоцима реновираној библиотеци у Раљи били су предшколци из вртића ''Лептирић''.

Опширније...

Дан матерњег језика

Дана 25. фебруара обележили смо Дан матерњег језика са предшколцима из вртића ''Лептирић'' у Раљи. Са предшколцима смо разговарали на тему матерњег језика и важности његовог очувања. Малишани су нам представили своје схватање матерњег језика и то пропратили народним песмама, загонеткама, брзалицама , пословицама и игром. Програм је осмислила и водила колегиница Ивана Теноди Обрадовић.

Опширније...

Промоција књиге ''Еколошка енергетика''

У понедељак, 15. децембра, у Библиотеци ''Милован Видаковић'' у Сопоту, организована је промоција књиге ''Еколошка енергетика'', аутора проф. др. Славише Ђукановића.Уз разговор са публиком и музичку пратњу на гитари Слободана Радојевића приближена је ова актуелна тема.

Опширније...

,,Први српски устанак''

У организацији друштва ,,Први српски устанак'' Сибница 1804 и Библиотеке ,, Милован Видаковић'' у Сопоту, одржан је програм поводом обележавања  210 година од Првог српског устанка.Поздравну реч је упутио Живорад Милосављевић, председник ГО Сопот и Милисав Ристивојевић из друштва ''Први српски устанак'' Сибница 1804.Предавање историчара Немање Девића употпуњено је поетско - музичким програмом, у коме су учествовали Драган Стевановић, Миле Јовановић и чланови ,,Ђачке радионице библиотеке. 
Програм је одржан 10.12.2014. године у 17 часова.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Сопот. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja