Rekordan broj novih članova Biblioteke grada Beograda

Kao i prethodne, i ove godine Biblioteka grada Beograda ponosno ističe da je broj njenih novih članova u toku oktobra meseca prevazišao sve dosadašnje proseke upisa. Ogromno interesovanje Beograđana za upis usledilo je zbog snižene cene članarine i mogućnosti da sa tzv. Oktobarskim popustom od 50% postanu vlasnici članske karte gradske biblioteke. Rezultat ovog popusta jeste taj da je u Biblioteku u oktobru upisano 27.776 novih članova, čime je za oko 3.000 članova oboren dosadašnji rekord zabeležen u istom mesecu prošle godine.

Опширније...

Izložba “Petar Peca Popović: Zaustavljenost – Rok memorabilije” u Galeriji Atrijum i “Zaustavljenost” – veče Pece Popovića u Odeljenju umetnosti

U četvrtak, 2. novembra 2017. godine u Galeriji Atrijum otvorena je izložba “Petar Peca Popović: Zaustavljenost – Rok memorabilije”, a u Odeljenju umetnosti održan je program “Zaustavljenost” – veče Pece Popovića.

Опширније...

Doniran komplet knjiga „Nasilje nad Srbima u XX veku” javnim bibliotekama

 

U četvrtak 2. novembra, u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda, zvanično je doniran komplet knjiga „Nasilje nad Srbima u XX veku” autora Radivoja Gaćinovića, svim javnim bibliotekama u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. Preduzeće za reviziju i konsalting BDO, doniralo je ovo dvotomno izdanje u spomen na 25 godina svog rada i postojanja u Srbiji.

Опширније...

Obeležavanje pedesetogodišnjice Nagrade "Đorđe Jovanović"

U Biblioteci grada Beograda, 31. oktobra 2017. godine, upriličeno je svečano obeležavanje pedesetogodišnjice Nagrade "Đorđe Jovanović" i dodela Nagrade za 2017. godinu. Prisutnima su se obratili Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda, predsednik žirija profesor Leon Kojen i Milosav Tešić, dobitnik Nagrade.

 

Опширније...

Biblioteka grada Beograda na 62. međunarodnom sajmu knjiga

Dana 25. oktobra na štandu Biblioteke grada Beograda  u hali 4 Beogradskog sajma knjiga ugostili smo spisateljicu Jasminku Petrović. Ovom prilikom predstavili smo njen novi roman „Sve je u redu“ u izdanju IK Kreativni centar. Promociji su prisustvovali učenici Filološke gimnazije iz Beograda u pratnji profesorke Dragane Ćećez  Iljukić . U razgovoru sa autorkom gosti programa imali su priliku  da se bliže upoznaju sa samom knjigom, ali i sa procesom umetničkog stvaranja i putem koji jedna knjiga prođe od početne ideje do objavljivanja. Roman „Sve je u redu“ proglašen je najboljom knjigom za decu i mlade 62. beogradskog sajma knjiga.

 

Опширније...

Uspešno predstavljanje Srbije na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Ovogodišnji frankfurtski festival knjige završio se u nedelju, a na osnovu svega što je prikazano na srpskom štandu može se konstatovati da je ovogodišnji nastup Srbije jako dobro organizovan i uspešno realizovan. Pored kvalitetnih i dobro posećenih programa, štand je tokom sajamskih dana bio mesto okupljanja i poslovnih sastanaka srpskih izdavača koji su došli u Frankfurt, mesto koje posećuju predstavnici drugih zemalja (pored ostalih, štand je posetio slovenački ministar kulture Anton Peršak) i strani izdavači zainteresovani za srpsku književnost, izložbeni prostor koji privlači slaviste i sve ljubitelje srpske književnosti i kulture. Štand je bio i nezaobilazno mesto i za sve Srbe iz dijaspore koji su dolazili na Sajam, kao i za predstavnike srpskih medija u dijaspori.

 

Опширније...

Akreditovani seminar " HORTIKULTURNA E-BIBLIOTEKA"

U organizaciji Biblioteke grada Beograda i Internet kluba Ljig, u ponedeljak, 16. oktobra 2017. godine, organizovan je akreditovani seminar "Hortikulturna e-biblioteka", na kome je učestvovalo 30 bibliotekara. Predavači su bili bibliotekar savetnik Mirko Marković, Vesna Crnković (viši bibliotekar i dobitnik brojnih međunarodnih priznanja za projekat AGROlib) i inženjer Dragan Sajić, direktor Vrtnog centra "Biosan" i prvi urednik elektronskog časopisa Garden Srbije i Hortikulturna Srbija.

Опширније...

BGB realizuje programski nastup Srbije na Sajmu knjiga u Frankfurtu

U organizaciji Ministarstva kulture i informisanja, Srbija učestvuje na Sajmu knjiga u Frankfurtu koji se održava od 11. do 15. oktobra.

Predstavljanje Republike Srbije inspirisano je jubilejima – 250 godina od rođenja Filipa Višnjića i 125 godina od rođenja Ive Andrića. Tim povodom biće održan razgovor na temu „Koliko su dela klasika danas živa; da li savremeni pisci prepoznaju njihov uticaj u sopstvenom stvaralaštvu?“ u kojem će učestvovati pesnik Vojislav Karanović i pisac Uglješa Šajtinac.

Опширније...

Univerzitet Metropolitan i mesec kreativnosti u Galeriji Atrijum

U utorak, 26. septembra 2017. godine u Galeriji Atrijum Univerzitet Metropolitan i Biblioteka grada Beograda u okviru meseca kreativnosti organizovali su predstavljanje knjige “Modni marketing” profesora dr Milice Slijepčević i izložbu radova studenata sa Modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan.

Опширније...

BGB potpisala sporazum o saradnji sa Centralnom bibliotekom Kine

Biblioteka grada Beograda potpisala je u subotu, 16. septembra sporazum o saradnji sa Centralnom bibliotekom Kine. Sporazum je potpisan u Skupštini grada Beograda, u prisustvu gradonačelnika Beograda i Pekinga, u okviru manifestacijeDani Pekinga u Beograduˮ. Sporazum su potpisali Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda i Li Guannan, zamenik direktora Centralne biblioteke Kine.

Опширније...

Још чланака...

  1. Održan stručni skup Biblionet 2017
Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Latinica. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja